ΕΚΤΙΜΗΣΗ | ΕΦΑΡΜΟΓΗ | ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

PEST SHIELD Pest Management
Home Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΟΡΙΟΙ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ


Pest Shield - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ



Created by alexiaz

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ



ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ


Στην περίπτωση προσβολής σε κατοικία είναι πολύ σημαντικό να αποσυρθεί άμεσα το τρωκτικό από το χώρο για την διασφάλιση της υγείας των ενοίκων. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε τεχνικές μηχανικής παγίδευσης που θανατώνουν ακαριαία το τρωκτικό και το σώμα του είναι άμεσα διαθέσιμο για απόρριψη.


Συνδυάζουμε διάφορες τεχνικές προκειμένου να κάμψουμε την αποδεδειγμένη φοβία των τρωκτικών για κάθε τι καινούργιο που συναντούν στο περιβάλλον τους. Αυτές, συνοπτικά, περιλαμβάνουν την προκαταρτική δόλωση, τη σωστή επιλογή δολώματος σε σχέση με τον ανταγωνισμό της τροφής στο περιβάλλον, τη σωστή επιλογή τύπου παγίδας και χωρικής τοποθέτησης και την τεχνική sandwich.

Back to top



ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ


Η νομοθεσία επιβάλλει την μυοκτονία στην βιομηχανία τροφίμων, για την διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, όπως επίσης και στις φαρμακευτικές εταιρείες, για την προστασία ιατροφαρμακευτικού υλικού. Τέλος, διάφορες τυπολογίες κτιρίων και εγκαταστάσεων υπόκεινται στην εφαρμογή μυοκτονίας για ασφαλιστικούς λόγους ή αναφορικά με την ασφάλεια των εργαζομένων.

Back to top



ΧΗΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ - ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Η βιομηχανία έχει κάνει μεγάλες και επιτυχημένες προσπάθειες να βελτιώσει την ποιότητα των τρωκτικοκτόνων. Παρόλα αυτά η χημική καταπολέμηση παραμένει πάντα βασισμένη σε χημικά σκευάσματα τα οποία ενέχουν κάποιους κινδύνους.


Μύθος 1ος : Είναι λάθος πως το νεκρό τρωκτικό μουμιοποιείται. Τα αντιπηκτικά που χρησιμοποιούνται δρουν ως αναστολείς της εποξειδικής αναγωγάσης της βιταμίνης Κ που χρησιμεύει στην δημιουργία της προθρομβίνης, με συνέπεια την μη πήξη του αίματος. Παράλληλα τα αντιπηκτικά προκαλούν και αύξηση της διαπερατότητας των μικρών αγγείων που με την σειρά της προκαλεί εσωτερικές αιμορραγίες.  Η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να σταματήσει την φυσιολογική δράση διαφόρων ενζύμων του πάγκρεας αλλά και μικροοργανισμών του περιβάλλοντος  που αποσυνθέτουν το νεκρό σώμα με συνέπεια την όποια δυσοσμία. Μην ξεχνάμε επίσης πως τα νεκρά σώματα, ήδη από τις πρώτες ώρες, δέχονται επίθεση από διάφορα είδη μυγών και κολεοπτέρων που συνεισφέρουν και αυτά στην αποσύνθεση. Επίσης, διάφορα αιμομυζητικά παράσιτα, που ενδέχεται να βρίσκονται πάνω στο τρωκτικό, και ευθύνονται για την μετάδοση σοβαρών ασθενειών, θα αναζητήσουν το επόμενο θύμα που μπορεί να είμαστε εμείς.



Μύθος 2ος : Είναι λάθος πως το δηλητηριασμένο ποντίκι θα διψάσει και θα βγει έξω να βρει νερό. Το που και το πότε θα πεθάνει είναι αβέβαιο, εξαρτάται από την δόση που έλαβε και την ανθεκτικότητα του, συνήθως βέβαια η φωλιά είναι το πιθανότερο μέρος αλλά και το πιο δυσπρόσιτο.



Μύθος 3ος : Το τρωκτικό θα πεθάνει αμέσως. Πρέπει να πούμε πως τα τρωκτικά έχουν ήδη αναπτύξει ανθεκτικότητα σε κάποια σκευάσματα, και πως ο μέσος χρόνος θανάτωσης είναι 3-5 μέρες. Αυτό είναι επιθυμητό προς αποφυγή της δολωματικής φοβίας, κάτι όμως που δεν επιτυγχάνεται πλήρως, έχει βρεθεί πως ένας εγκατεστημένος πληθυσμός υπό συνεχή χημική καταπολέμηση, αναπτύσσει δολωματική φοβία.  Επίσης ένα δηλητηριασμένο τρωκτικό έως ότου πεθάνει, συνεχίζει να αφοδεύει, να ουρεί, να αφήνει τρίχες και να ροκανίζει, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των τροφίμων και την υγεία μας.



Μύθος 4ος : Τα σκευάσματα διαρκούν πολύ. Τα σκευάσματα πρέπει κανονικά να αντικαθίστανται κάθε μήνα , το πολύ κάθε 2 μήνες, διότι μετά πιάνουν μύκητες και γενικά δεν είναι πια τόσο ελκυστικά. Επίσης η εμπειρία μας έχει δείξει πως πολλές φορές το δόλωμα καταναλώνεται από σαλιγκάρια, έτσι ένας δολωματικός σταθμός πρέπει να εξυπηρετείται συχνά, για την ανανέωση των δολωμάτων και τον καθαρισμό του.

Back to top



ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ


Μια επαναστατική μέθοδος μυοκτονίας που την καθιστά ασφαλή όσο ποτέ για τα τρόφιμα, τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον. Απόλυτα εναρμονισμένο με διάφορα πρότυπα και ειδικά με αυτά που αφορούν την ασφάλεια τροφίμων. Η πλέον ασφαλέστερη μέθοδος για την μυοκτονία σε εσωτερικό χώρο. Ενημερωθείτε εδώ.

Back to top



ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΔΟΛΩΣΗ


Σε εξωτερικούς χώρους βιομηχανικών κτιρίων υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης με ασφαλείς δολωματικούς σταθμούς, μη προσβάσιμους σε ανθρώπους και ζώα, για τον έλεγχο πιθανής προσβολής από τρωκτικά. Οι δολωματικοί σταθμοί, καταγράφονται στην κάτοψη του κτιρίου σας και περιοδικά γίνεται ανάλυση της ποσοστιαίας λήψης τροφής από κάθε σταθμό, για την βελτιστοποίηση του πλάνου διαχείρισης. Τα αντιπηκτικά είναι δεύτερης γενιάς και με άδεια κυκλοφορίας στην αγορά.

Back to top

ΤΡΩΚΤΙΚΑ

ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΔΟΛΩΣΗ