2109614589 2107629900
6944472452 6978921519
ΕΚΤΙΜΗΣΗ | ΕΦΑΡΜΟΓΗ | ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
ΚΟΡΙΟΙ
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ
Η PEST SHIELD τα τελευταία δύο χρόνια, παρουσίασε πάνω από 35% του όγκου των επισκέψεων της αποκλειστικά για καταπολέμηση κοριών. Αυτό το γεγονός καταδεικνύει την στρατηγική μας για τις συγκεκριμένες εφαρμογές, που βασίζεται αφενός στην υιοθέτηση πρωτοκόλλων έγκυρων διεθνών οργανισμών και αφετέρου στην κατοχή ειδικού και ποικίλου εξοπλισμού με κοινό χαρακτηριστικό την θερμική καταπολέμηση.
ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ
Οι κοριοί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά στις ανεπτυγμένες χώρες. Οι θεωρίες για τα αίτια του φαινομένου αυτού ποικίλουν, με επικρατέστερες την απαγόρευση της χρήσης του DDT, για προφανείς λόγους, και την αυξανόμενη μετακίνηση ταξιδιωτών ανά τον κόσμο.
Η βιολογία του και οι συνήθειες του κοριού είναι τέτοιες, που τον καθιστούν μία αληθινή πρόκληση για τις εταιρείες διαχείρισης παρασίτων, ενώ η εκπληκτική ικανότητά του να μεταφέρεται από μέρος σε μέρος, καθιστά κάθε σπίτι η ξενοδοχείο ευάλωτο σε προσβολή.
Created by alexiaz
Οι κοριοί ανήκουν στα Ημίπτερα και στην οικογένεια των Cimicidae. Οι οικογένεια αυτή εκπροσωπείται από διάφορα είδη, των οποίων το κοινό χαρακτηριστικό είναι η αιμομύζηση. Το πιο κοινό, και κοσμοπολίτικο είδος είναι το Cimex lectularius, που απαντάται σε σπίτια, ξενοδοχεία, σκάφη, οίκους ευγηρίας, στρατόπεδα και όπου αλλού συναθροίζονται άνθρωποι. Ο κοινός κοριός Cimex lectularius, έχει μήκος που κυμαίνεται από 2 χιλιοστά (η προνύμφη πρώτου σταδίου), έως 8-
Οι οικογένεια των Κιμικίδων περιέχει και άλλα είδη τα οποία είναι δυσκολότερο να μας απασχολήσουν στο αστικό περιβάλλον, χωρίς βέβαια αυτό να είναι αδύνατο να συμβεί. Αυτά παρασιτούν κυρίως πουλιά και νυχτερίδες και ανήκουν στα γένη Cimex και Oeciacus.
Ο κύκλος του κοριού περιλαμβάνει 5 νυμφικά στάδια τα οποία ομοιάζουν με το ενήλικο αλλά έχουν μικρότερο μέγεθος, τα οποία χρειάζονται τουλάχιστον ένα γεύμα αίματος για να μεταμορφωθούν από το ένα στάδιο στο άλλο. Το θηλυκό ζει μέχρι 2 χρόνια και γεννά συνολικά 200-
Κοριοί -
Οι κοριοί τρέφονται αποκλειστικά με αίμα, κάθε 3-
Οι κοριοί την ημέρα κρύβονται σε σχισμές πάχους ελάχιστων χιλιοστών, γεγονός που τους καθιστά δύσκολο να βρεθούν. Το 93% της προσβολής ανευρίσκεται σε μια ακτίνα 1,5 μέτρα γύρω από το θύμα. Τα μέρη όπου πιθανόν βρίσκονται είναι τα ρέλια και τα κουμπιά του στρώματος, οι σανίδες και οι ενώσεις του κρεβατιού, το προσκέφαλο και οι πτυχώσεις του, τα διακοσμητικά φουρά, το ξύλινο σοβατεπί πίσω από το κρεββάτι, τα κομοδίνα, τα κάδρα, οι πρίζες, τα κουρτινόξυλα και οι κουρτίνες και ότι άλλο είναι στην ακτίνα αυτή.
Οι κοριοί περιέχουν 28 ανθρώπινα παθογόνα, αλλά δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να τα μεταφέρουν με το τσίμπημα. Τελευταία όμως, αποδείχθηκε πως ο τροπικός κοριός Cimex hemipterus, μπορεί να μεταφέρει την ασθένεια της τρυπανοσωμίασης, η οποία προκαλείται από διάφορα είδη του πρωτόζωου trypanosoma, και μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις.
Η βασική όμως επίπτωση που έχει μια προσβολή από κοριούς είναι οι δερματικές αλλεργίες και η επακόλουθη ψυχική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από εκνευρισμό και αυπνίες. Η κατάσταση αυτή εντείνεται στις περιπτώσεις ημιτελών εφαρμογών καταπολέμησης.
Τα τσιμπήματα των κοριών εμφανίζονται ως ερυθρά στίγματα, σε διάφορα μέρη του σώματος, συνήθως ανά τρία. Αρχικά δεν παρατηρείται σε πολλούς κάποια δερματική αντίδραση του ανοσοποιητικού, με την πάροδο των τσιμπημάτων όμως αρχίζει μια καθυστερημένη αντίδραση του δέρματος στα τσιμπήματα, της τάξεως των μερικών ωρών. Στην συνέχεια των τσιμπημάτων συνυπάρχει η άμεση δερματική αντίδραση, ενώ σε περαιτέρω τσιμπήματα επικρατεί η άμεση δερματική αντίδραση, Τέλος, σε περαιτέρω έκθεση τσιμπημάτων μπορούμε να δούμε κατάσταση ανοσίας ή, σε κάποιους μια υπερευαισθησία με γενικευμένη αλλεργική αντίδραση. Σε γενικές γραμμές τα τσιμπήματα για μια εταιρεία απεντομώσεων δεν πρέπει να αποτελούν βασικό στοιχείο αναγνώρισης προσβολής, από την στιγμή που υπάρχουν και άλλοι λόγοι εμφάνισης εξανθημάτων.
Κοριοί -
Έρευνες έχουν δείξει πως όλα τα στάδια των εντόμων θανατώνονται στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο κοριός δεν αποτελεί εξαίρεση, μάλιστα θεωρείται ένα έντομο αρκετά ευάλωτο στην αύξηση της θερμοκρασίας. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως στους 48 βαθμούς Κελσίου, σε 70 λεπτά, θανατώνονται όλα τα στάδια ανάπτυξης. Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται ο αναγκαίος χρόνος για την θανάτωση μειώνεται. Ο θάνατος οφείλεται στην ραγδαία αφυδάτωση τους και στην αποδόμηση των πρωτεϊνών τους. Η διαδικασία αυτή δεν υπόκεινται σε γονιδιακό έλεγχο, αλλά βασίζεται στις φυσικοχημικές ιδιότητες των πρωτεϊνών, για τον λόγο αυτό τα έντομα δεν μπορούν να αναπτύξουν γενετική αντοχή όπως με τα διάφορα χημικά σκευάσματα.
Τα πλεονεκτήματα της θερμικής καταπολέμησης:
Η PEST SHIELD σας προτείνει δύο λύσεις σχετικά με την θερμική καταπολέμηση:
ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ Δείτε το βίντεο: